Το καλάθι είναι άδειο
Προστέθηκε στο Καλάθι

Στο Ταμείο
Συνέχεια περιήγησης
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Χάρισε στον Εαυτό σου καινούρια Δώρα

11-03-2020 16:33

Είναι ωραίο να διαβάζεις... Συμφωνώ!

Ωστόσο, αν θες να μάθεις, πειραματίσου… Κάνε πράγματα που ποτέ δεν έκανες, δοκίμασε, πήγαινε κόντρα στη συνήθεια σου, ξεπέρασε τον εαυτό σου και όσα γνωρίζεις μέχρι σήμερα γι’ αυτόν.

Η εξέλιξή σου δε βασίζεται σε αυτό που νομίζεις ότι είσαι, βασίζεται σε όσα δε γνωρίζεις για σένα. Εκείνα που ποτέ δεν άγγιξες γιατί νομίζεις ότι δεν είσαι εσύ. Είναι αυτά που δεν επιβεβαιώνουν την σημερινή σου ταυτότητα. Είναι αυτά που δεν συνδέεσαι μαζί τους. Η αλλαγή ποτέ δεν έρχεται από την συνηθισμένη σου αντίδραση και συμπεριφορά. Η αυτογνωσία ποτέ δεν πάει χέρι χέρι με τη βολή σου και αυτό που ξέρεις μέχρι σήμερα να κάνεις τόσο καλά...

Εάν, λοιπόν, δε θυμώνεις, θύμωσε και εξέφρασε το θυμό σου. Μετά παρατήρησε και δες πως νιώθεις, πως αντιδρούν οι άλλοι σε αυτό, τι υπάρχει να μάθεις εκεί για σένα. Μήπως σου αρέσει καλύτερα αυτό το κομμάτι του εαυτού σου; Μήπως σου φέρνει διαφορετικά αποτελέσματα;

Εάν, θυμώνεις, ξεθύμωσε. Δοκίμασε να είσαι πιο ήπιος, να ακούς τα πράγματα περισσότερο με το βλέμμα του παρατηρητή. Να μην το παίρνεις προσωπικά. Να κοιτάς τον άλλο και να προσπαθείς να καταλάβεις τι είναι εκείνο που τον οδηγεί να κάνει όσα κάνει και να λέει όσα λέει.

Το θέμα δεν είναι να αδικείς το συναίσθημά σου. Το θέμα είναι να δοκιμάζεις την συμπεριφορά σου. Με συνείδηση, με έγνοια για σένα, με καθαρή πρόθεση να δεις τα οφέλη που «μπορεί» να κρύβονται μέσα στη νέα σου συμπεριφορά… Σκέψου ότι είσαι ένας αλχημιστής μέσα στο εργαστήριο του και δοκιμάζει να φτιάξει το νέο του φίλτρο για να ωφεληθεί και να ωφελήσει τρίτους. Κατά τη διάρκεια του πειράματος, σαφώς θα υπάρχουν αποτυχημένες προσπάθειες αλλά αυτό μόνο να σε πεισμώνει θα πρέπει για να πας παρακάτω.

Επίσης, δοκίμασε πράγματα που δεν έκανες ποτέ. Ζωγράφισε και ας μην είσαι καλός και ας μην ξέρεις. Χόρεψε και ας μην έχεις χορέψει ποτέ στη ζωή σου. Γράψε ένα ποίημα και ας μην έχεις ιδέα από ποιήματα. Φάε φαγητά που δεν έχεις δοκιμάσει γιατί μέχρι σήμερα λες ότι δεν σου αρέσουν χωρίς ποτέ να τα έχεις γευτεί. Μαγείρεψε, ενώ δεν μαγειρεύεις. Αφέσου, ενώ πάντα είσαι συγκρατημένος. Γίνε πιο αυθόρμητος ενώ πάντα είσαι προσεκτικός. Δοκίμασε, δοκίμασε, δοκίμασε και μετά δοκίμασε ξανά. Κάθε δοκιμή, θα είναι ένα νέο δώρο. Κάθε δοκιμή θα σε φέρνει όλο και πιο κοντά σε σένα.

Ότι κάνεις όμως κάνε το με πρόθεση να σε γνωρίσεις καλά και να σε αγαπήσεις γι’ αυτό που τελικά ΕΙΣΑΙ έχοντας πριν δοκιμάσει ότι νομίζεις ότι δεν είσαι...

Θα ανακαλύψεις σίγουρα πολλά όχι μόνο για σένα αλλά και για τους άλλους γύρω σου. Μερικά μπορεί να σε πονέσουν, μερικά μπορεί να σου δώσουν χαρά.

Έτσι όμως θα ξέρεις και για ΣΕΝΑ και γι’ ΑΥΤΟΥΣ.


* Της Λίλιαν ΤσέρτουΗ αλλαγή γίνεται από μέσα προς τα έξω

Newsletter